2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Norint išmokti kurti, reikia kurti.


Šįkart ištrauka iš R.Židžiūno knygos "Gyvenimo kūrėjas". Puslapis 284 :) Komentarų, išskyrus vaizdus, nebus, nes aiškiau ir būt negali. 

Pradedam:

Žmogus, iš kurio atimama galimybė kurti, labai panašus į biorobotą, užprogramuotą dirbti, ilsėtis ir daugintis. Ilgai dirbdami monotonišką ir varginantį darbą, pradedame jausti, kaip mūsų vidinės žmogiškosios galios pradeda degraduoti, mintys atbunka, emocinės reakcijos tampa primityviomis. Perfrazuojant darvinistines idėjas galima pasakyti, kad darbas beždžionę padarė žmogumi ir darbas jį pavers nuvarytu arkliu. 


Todėl, kaip sako ukrainiečiai, kiekvienas darbas turi prasidėti ir baigtis švente. 

Ši šventė ir yra kūryba, nes ji suteikia energijos perteklių, entuziazmą ir norą vystytis. Kūrybinis procesas pažadina proto, širdies ir net kūno aktyvumą, išlaisvina snaudžiančias galimybes, skatina norą vystytis. Kai pranyksta šis nuostabus procesas, visas gyvenimas pavirsta pasikartojančiomis situacijomis: kiekvieną dieną keliamės ir važiuojame į darbą, vakare grįžtame namo, žiūrime televizorių, einame miegoti, savaitgalį stengiamės ilsėtis ir kur nors išvykti. Kaip žinia, pasikartojantys stimulai žmogaus smegenis veikia hipnotizuojančiai, todėl tokie žmonės labai panašūs į užmigusius kasdienybėje lunatikus. 


Visas jų gyvenimas surežisuotas, nuspėjamas, ir kaip jie patys mano, saugus. Nors visa pasaulinė ekonominių krizių praktika rodo, kad kaip tik ši žmonių grupė pati nesaugiausia, ji labiausiai ir nukenčia, kai ateina ekonominių ar socialinių permainų laikai.

Kūrybinė veikla ne tik suteikia džiaugsmą, nuolatinį tobulėjimą, bet ir norą gyventi, palaikyti aukštą veiklos tonusą. Tai pats stipriausias vaistas nuo kasdienybės, apatijos, depresijos, nusivylimo ir permainų baimės.
Kurti ir save išreikšti galima įsirengiant namus, gaminant maistą, perkantis drabužius, auklėjant vaikus, kuriant verslą, pardavinėjant, vadovaujant ir t.t. Kurti yra žmogiška, todėl kiekvienas mūsų turi savyje didelį talentą kurti. Šį talentą kaip ir kitus reikia tiesiog savyje atskleisti. 



Iliustracijos:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą