2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Vestuvių kvietimai: Kristinai ir Mariui

Visą šią savaitę gyvenau kvietimais, jų eskizavimu, kūrimu ir kitais niuansais. Sulanksčiau 200 "auksinių" - privataus renginio kvietimų. Teko ieškoti gamybinių sprendimų vieniems labai netradiciškiems kvietimams. Pasidalinsiu ir jais, kai tik pagaminsime ir jaunieji išdalins savo draugams bei artimiesiems.

O dabar dar kartelį rodau iš arčiau kvietimus, kuriuos Kristina ir Marius jau seniausiai išdalino, kuriuos kai kas iš jūsų matėte ir vartėte parodoje "Mūsų vestuvės", o kitiems gal net buvo įteikti šie kvietimai dalyvauti šventėje...

O čia mūsų "virtuvė" - kvietimai gamybos procese:


Ir rezultatas, kuriuo visi buvo patenkinti ;D Ačiū Kristinai ir Mariui už drąsą, ieškant įdomaus sprendimo savo vestuvių kvietimams.


Tekstas - Super Laura.
Vaizdai - Super Greta.

2013 m. kovo 12 d., antradienis

Kūrybinis pervargimas - ką daryti? Atostogauti!

Kaip gimė mintis įrašui? 

Pradėjome aktyviai ruoštis pavasario šventei Birštone. Mūsų kūrybinė komanda prisideda prie to, kad nauja jurgino veislė būtų pavadinta Birštono vardu. Jo inauguracija ir jurginų gumbų mugė vyks balandžio 19 d. Birštone. 

Praėjusią savaitę, lankantis kurorte energingasis jo vicemeras mūsų komandai dovanų įteikė knygą "Laiškai iš Birštono". Ir pirmas atverstas skyrius buvo kūrybinis pervargimas :))) Akivaizdus ženklas, jokios fakto klaidos! Kad kažkam reikalingos atostogos!

Tad keletas minčių kūrybininkams, prieš mano išsvajotas atostogas ir kūrybinių galių atgavimą.
"Jūs perskaitysite šią knygą per keletą valandų, bet (...) ją rašydamas aš pražilau". Monteskje
Kūrybinį darbą dirbantį žmogų lydi didžiulė intelektinė, emocinė ir fizinė įtampa. Mąstymas, atmintis, dėmesys, fantazija, asociacijos... Įsitempia visos organizmo sistemos!
Kai jau pervargstama rimtai - atsiranda kondensuotas patologinis susijaudinimas. Jis gali būti pašalinamas socialiniais konfliktais: narkotikai, alkoholis, cigaretės, dažnai nuo emocingų pokalbių pereinama prie barnių. Kitas būdas išsikrauti: gamta, muzika, knygos..


Svarbiausias klausimas, ar galima išugdyti imunitetą intelektinei-emocinei įtampai, padidinti adaptaciją? H. Selje teigė, kad adaptacinės emocijos atsargos yra genetiškai sąlygotos ir turi ribas. Kiekvienam nuo gimimo yra duotas tam tikras energijos kiekis. Ją išeikvojus, papildyti neįstengiama. Kiti mokslininkai teigia, kad jeigu emocinė įtampa išskaidoma, galima įgyti tam tikrą imunitetą. 

Ką daryti?
Joks beprotiškas gyvenimo tempas ir stipri emocinė įtampa nepakenks, jeigu bus racionaliai derinama su poilsiu. Poilsis - įsitraukimas į kitą veiklą. Nesudėtingų fizinių darbų atlikimas yra puiki darbo terapija. Judėjimas sukelia raminantį poveikį, o emocijos visada susijusios su judesiais. Ir darbo planavimas :) Viskas paprasta. 
Ryšys tarp įtampos ir nikotino: miestų skveruose beveik visi smarkiai rūko. Vaikščiojant pajūriu, to norisi kur kas rečiau. Kodėl? Malonūs pojūčiai, saulė, vanduo, judėjimo poveikis sukelia apsauginį susijaudinimą ir neurodinamika normalizuojama. 

Kaip išvengti pervargimo?
Laikytis poilsio ir darbo rėžimo! Racionaliai panaudoti savaitės ir metų atostogas. Nesilaikant šių elementarių reikalavimų - kūrybinis darbas sukelia lėtinį protinį pervargimą. 

Kurortai, gamta Atgauti kūrybines jėgas padeda ir kurortai. Jau įsigijus kelionės bilietą atsiranda gera nuotaika ir energijos antplūdis! 

Tikra tiesa, Druskininkai, i'm comming :)))

Tekstas&vaizdas - Super Agnė 
P.S. Nuo šiandien iki 03.27 į visus su kūryba susijusius klausimus atsako mano kolegės :)

Idėja vestuvėms: ECO & Žalios duetas


Spalvos: dominuoja įvairūs rudi, žali atspalviai ir visos kitos natūralios gamtoje sutinkamos spalvos.

Tai Super Agnės svajonių vestuvių tema. Labai laukiam, kada galėsim panaudoti iš vyno butelių ar metalinių skardinių pagamintas žvakides, įvairiausių formų stiklainius, dekoracijas siūtas iš audinio atraižų. Tokio pobūdžio vestuvėse jaunieji gali jaustis laisvi ir naudotis "pasidaryk pats" filosofija. 

Kvietimas - kraftinio popieriaus pagrindas, perrištas natūralaus plaušo siūlu.
Viršelis puoštas prisiūtomis popieriaus skiaučių mažomis girliandomis. Vėliavėlių motyvas galėtų būti naudojamas dekoruojant visą šventės erdvę. Kvietimo tekstas spausdintas ant popieriaus, kuris turi perdirbto popieriaus dalelių.


Linkėjimai jauniesiems rašomi ant akmenėlių.


Pagalvėlė žiedams



2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Spalvos: žalia - gerai savijautai pavasarį

Pavasaris 

Žalia spalva - labai laukiamo pavasario ženklas. Po ilgos žiemos tai neišvengiamai reikalingas šviežumo, ramybės ir optimizmo poreikis :) O sniegas vis krenta ir krenta... 
Gaivi žolės žalia ir prabangi smaragdinė žalia - spalvos šiltajam metų sezonui, transliuojančios ramybę, patikimumą ir harmoniją.

Kūrybiškumas 

Jau labai seniai kalbama apie šios spalvos gydančias galias. O pastaruoju metu atliekami eksperimentai, kuriais siekiama išsiaiškinti, ar ši spalva teigiamai veikia kūrybiškumą. Taip, ji palengvina idėjų generavimą! Apie tai, kaip žalia spalva skatina kūrybiškumą galite paskaityti ČIA.

Ekologija 

O mūsų kūrybinei komandai žalia spalva tai kartu ir ekologija. Gamindami dekoracijas siekiame pasirinkti protingas medžiagas, jas tinkamai sandėliuoti ir praktiškai neišmetame nieko :) Net mažiausios audinio, popieriaus ar juostelių atraižos sulaukia atitinkamo projekto. 

P.S. Renkame nenaudojamus Kalėdinius atvirukus, iš kurių gaminsime instaliaciją 2013 metų pabaigoje ;) 
Tekstas: Super Agnė
Vaizdas: Super Laura

2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Kvietimai į vestuves

Kovo mėnuo gali būti drąsiai laikomas aktyviausiu kvietimų mėnesiu, kai dienomis kuriami tekstai sapnuojasi naktimis, renkamasi tarp medinių, popierinių, rankų darbo, spaudos darbų variantų, galvojama - rašyti ranka, samdyti kaligrafą, o gal spausdinti, su kaspinėlių ar be, o į ką įdėti..? Bandom visą chaosėlį išnarplioti ir čia surašysim apie kvietimus viską, kas yra Supermenų galioje. 

Nr. 1 Kas yra kvietimas? 

Supermenai: jūsų šventės vizitinė kortelė. Jeigu nežinot, kaip atrodys ir kokią emociją kurs jūsų šventė, neskubėkit gaminti ir dalinti kvietimų. Jie turėtų derėti su bendru šventės stiliumi. Pabandykit patys sau pasekti mintyse vaizdingą pasaką, kokia bus jūsų šventė. Apžvelkite savo aprangą, ceremonijos ir šventės vietą. Kas esate jūs patys ir kaip žiūrite į šventę? Linksmai, rimtai, šmaikščiai, preciziškai, santūriai... Padarykite testą - nieko apie jūsų vestuves nežinančiam žmogui parodykite planuojamą kvietimą ir paprašykite, kad jis apibūdintų, kokios bus vestuvės, sprendžiant iš kvietimo. Pagal atsakymus galima spręsti, ar rašymo stilius, šriftas, vizualinis sprendimas ir tekstas transliuoja tai, ką norite perteikti. 



NR. 2 Koks gali/turi būti tekstas?

Supermenai: net jeigu užsisakysite pagaminti kvietimus kažkur, labai patariam tekstą rašyti patiems. Juk vestuvės jūsų! Nuo ko pradėti? 

  • FAKTAI:Atsakykite į pagrindinius klausimus: Kas? Ko? Kam? Ką? Kur? Kada? Taip, kvepia mokykla, kurios žinių vis prisireikia :) 
  • CITATOS: Apsispręskite, ar kvietime naudosite jūsų mėgstamą citatą iš filmo, knygos (poezijos rinktinės ar auksinių minčių knygos:);
  • ISTORIJA-PUNKČIUKAI: Kvietimas gali būti tradicinis tekstas arba informacija pateikiama blokeliais. 

  • ILIUSTRACIJOS: tekstas gali būti labiau iliustruotas negu, kad žodinis :) Gali! Akivaizdūs pvz. - foto/video kvietimai :) kur teksto formatas - tik pagrindinė informacija, pateikiama įvairiausiomis formomis - ant kortelių, vėliavėlių, sudėliojama iš smulkių daikčiukų...

  • PRIEŠISTORĖ: Kvietimas gali būti ir jūsų pažinties istoriją pateikiantis dokumentas. Čia verta pagalvoti apie tuos svečius, kurie nepažįsta jūsų arba jūsų vyro/žmonos; apie tuos, kurie kolekcionuoja kvietimus ir periodiškai išsitraukia juos iš stalčiaus; galų gale apie įgimtą žmonių smalsumą; bet finale - darykit tik taip, kaip norisi jums, nes šventė bus jūsų, kartokit tai, kaip mantrą;

  • UŽUOMINOS: Tai reiškia, kad jeigu norite, kad svečių dovanojamos gėlės (būtų raudonos, vietoj jų būtų knygos ar žaislai), o vokeliai (balti ir su aiškiu turiniu; pati nuobodžiausia dovanos idėja) - suraskite būdą, kaip tą pasakyti kvietime subtiliai. Pvz. jeigu jaučiat, kad kviečiami giminaičiai dar palaiko šakočių idėją, sumaniai užsiminkite apie tai, jog įspūdingu desertų stalu jau pasirūpinote ir nieko papildomo jam neprireiks :)
  • TESTAS: kai apsispręsite, pabaigsite, paklauskite, ar tai tikrai tekstas į jūsų vestuves? :) 
  • P.S. Kai siųsite kvietimų gavėjų sąrašą maketuotojams - perskaitykite jį bent pora kartelių jūs ir jūsų būsimas sutuoktinis - ramiai, išsamiai. Pagal etiketą pirmiausiai rašoma moteris, tada vyras, aišku galimos išimtys. Jeigu gaminsite iškart ir stalo korteles - gali skirtis informacija (pvz. kvietime bus tėveliai vieni, kiti, treti, o kortelėse - vardai, tad nurodykite su pastabomis). 


Nr. 3 Technologiniai sprendimai

  • Popierinis;
  • Ant drobės;
  • Medinis;
  • Stiklinis; (organinis stiklas);
  • Plastikinis;
  • Skaitmeninis;
  • Jungiantis įvairias technikas.


Nr. 4 Popierinių kvietimų išraiškos:

Vienpusė/dvipusė kortelė; 


Tradicinis atverčiamas;



Netradicinės formos;


Išlankstomas;


Lankstinukas;


Susuktas; butelyje ar dėžutej;


Pjautas lazeriu;



Langinių principo;


Su nuotrauka;


Ažūriškas;


Su tapybos ar akvarelės elementais



Nr. 5 Kvietimo "rūbelis"

Vokas;


Dėžutė;



"Įmautė" -dėkliukas


Netradicinis daiktas; (butelis)


Medžiaginis maišelis;


Įdėtas į knygą;


Nr. 6 Staigmenėlės

Jeigu kvietimu siekiate ne tik informuoti, bet ir nustebinti jo gavėjus - sukurkite mažą intrigą. Tai galėtų būti jūsų mėgstami saldainiai, smagi nuotrauka (priešvestuvinės fotosesijos arba jūsų tėvų vestuvių), mėgstamo patiekalo receptas, spalvinis akcentas, kurį svečiai galėtų atsinešti į vestuves ir kurti vientisą atmosferą. Leiskite fantazijai kurti ne šabloniškus, o jūsų šventės stilių atspindinčius asmeniškus kvietimus. Kvietimas - jūsų šventės vizitinė kortelė. 




Mūsų kūrybinė komanda siunčia linkėjimus jauniesiems:
  • kurie laukia kvietimų;
  • kuria tekstus ir jau tuoj tuoj mums atsiųs ;)
  • dalinasi su mumis neįtikėčiausiomis kvietimų vizijomis;
  • tiems, kurie suprato, kad kvietimai - reikalas rimtas. Ir be kūrybinės komandos - Supermenai galių - jums nepavyks šio projekto įgyvendinti - laukiam laiškų - klausk@supermenai.lt, mums labai patinka kurti, konsultuoti, gaminti ir stebinti. 

Paskutinis P.S. Kvietimus įteikti gyvai irgi darbas, padarykite jį efektyvų, tarkim, pasiteiraukite žmonių, ar jie pvz. visai neseniai netapo vegetarais ar žaliavalgiais :) Tokia informacija pravers planuojant meniu. 

Tekstas, struktūra: Super Agnė
Iliustracijos: Super Laura