2014 m. sausio 5 d., sekmadienis

Diena su knyga'2014 - bus!

Vakar buvau Operos ir baleto teatre. Neskaitant to, kad pats siužetas buvo kiek bukas ir neteikiantis prasmės, paties pastato didingumas, nuostabi muzika, kostiumai (Agnė Kuzmickaitė) ir galimybė savo protą atšviežinti ir pajungti naujam sezonui - ideali! Klasika neišvengiamai - klasika.

Bet mintis apie tai, kad grįžus iš sostinės mašrutas bus toks - dušas ir knyga lovoj, buvo viena. Pabudimas - su knyga lovoj. Ir atėjo toks stiprus jausmas, kad yra vienas labai pasiilgtas Supermenų projektas - Diena su knyga. Turbūt vienintelis pats pačiausias, kurį tikrai norėčiau pakartoti/patobulinti ir tiesiog padaryti šiais metais.


Todėl skelbiu oficialią projekto miegojimo pabaigą ir kviečiu visus visus jungtis prie projekto idėjinio ir techninio įgyvendinimo šiais metais*

* KVIETIMAS skirtas:
  • Palaikantiems viešųjų renginių idėją Alytuje;
  • Norintiems realizuoti savo kūrybines idėjas;
  • Ankščiau dirbusiems su Supermenais ir norintiems prisijungti prie šio projekto;
  • Norintiems būti renginio finansiniais rėmėjais;
  • Galintiems prisidėti prie renginio viešinimo ir spaudos;
  • Tiems, kurie turi idėjų kūrybinėms dirbtuvėms ir nori jas pravesti;
  • Kurie turi namuose nenaudojamų knygų, bet į renginį neateis;
  • Tiems, kurie myli knygas ir dar nežino, kuo gali būti naudingi :)

Kad jūs žinotumėt, kaip smagu, kai kažkas parodo iniciatyvą pats ir nereikia prašyti. Tiesiog būkit paprasti ir sakykit - noriu dirbti kartu, savanoriauti, duoti pinigų, idėjų, savo nemokamas paslaugas... :)))


Aš jau pradėjau galvoti apie tai, kur renginys galėtų vykti, kokia programa būtų ir t.t. Aišku ieškojau vaizdų ir radau labai labai fainą katalogėlį su knygų iliustracijomis: http://www.pinterest.com/raquelmca/illustrations-books/

Būtinai paganykit akis! Tas viršuje esantis paveiksliukas įsiminė ilgam ir kažkaip prisiminiau savo vaikystės norą - būti bibliotekininke. Taip ir parašiau pradinėse klasėse mokytojai paklausus, kuo būsiu. O kodėl gi netapus vienai dienai ta bibliotekininke? :) Kartu su jumis visais - privačioje Dienos su knyga'2014 bibliotekoje. Trūksta dar tik tokios gražios suknelės!



Dar viena man labai patikusi iliustracija yra netgi su arkliu - šių metų simboliu. Pasižadu viešai, kad esu pasiryžusi dėl projekto Diena su knyga padirbėti iš paties arba visomis savo arklio galiomis. Tik todėl, kad šventė būtų sukurta bendruomeniška, teikianti gerų emocijų ir jauki. Būtinai ten bus jaukus kampelis šeimoms su vaikais, arbata, prasmingos paskaitos, knygų turgelis, kūrybinės dirbtuvės, gyva muzika...


Taip nekantru, kad pirmadienį iškart derinsiu renginio datą, vietą, aišku tiek, tad tai bus Alytuje, pirmoje kovo pusėje ir greičiausiai savaitgalį :) 

Einu gamint pietų, nes knygomis pasirodo sotus nebūsi,

Su meile ir visu vežimu kūrybinių galių projektui Diena su knyga'2014 
Super Agnė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą