2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Spalvos: Violetinė 2013 pavasariui

Panašu, kad ši Agnės sugalvota atrakcija apie spalvas, kurią ji vykdo Supermenų Facebook profilyje, įtraukia visus :D tiek jus, tiek mane :D negaliu dirbti darbukų kitų, nesudėjus spalvingo ir emocionalaus koliažo.


2013 pavasario - vasaros spalva: afrikietiškos žibutės violetinė.
Spalva, siejama su Bajorais, perteikia eleganciją ir šilumos jausmą, dar ji laikoma idealizmo spalva, padedančia aukštesniam savęs vertinimui. Ši spalva patinka filosofuoti mėgstantiems žmonėms. Violetinė reiškia susimastymą ir stebėjimą.



Tektas & Vaizdas: Super Laura

2013 m. vasario 26 d., antradienis

Spalvos: 2014-aisiais dominuos įvairūs mėlyni atspalviai

Oficialios spalvų tendencijos visam pasauliui yra išrenkamos apytiksliai prieš du metus keturiasdešimties specialistų. Būtent tiek žmonių iš įvairių pasaulio šalių sudaro Spalvų rinkodaros grupę - CMG. Šiais metais įvairiose pramonės šakose pagrinde naudojamos natūralios, egzotišką skonį turinčios spalvos tiesiai iš gamtos: žolės žalia, geltona (building block yellow).  


2014-ųjų spalvos jau nuspręstos, tai bus įvairūs mėlyni tonai, derinami kartu su smėlio ruda ir vėliavos raudona. Kaip įkvėpimas šiai tendencijai - Šiaurės šalys (Nordic force).

Artimiausiu metu žmonės neturėtų tikėtis itin dirbtinių spalvų. Tai susiję su pasaulyje tvyrančiu ekonominiu nestabilumu, todėl būtent natūralios, aiškios spalvos bus populiariausios. 





Kaip pagrindinė spalva - naujoji mėlyna yra šilta ir dinamiška, išlaikanti ir kitas populiariąsias mėlynos spalvos savybes: ramybę, stabilumą, patogumą. 




Laukia praktiški, patogūs metai be pompastikos, 




Super Laura ruošė "mėlynąją lentą"
Super Agnė ruošdama pranešimą, apžvelgė šaltinius:

New trend colors up to 2014 have already been determined.
CMG
RE-BLUED AND BEYOND:NEW COLOR PALETTE REVEALED



2013 m. vasario 22 d., penktadienis

Įkvėpimas fotografijoms

Šiandien ryte skaičiau, kad "Naujos idėjos - kitų idėjų dariniai" Sk. Berkunas. 
Tinklaraštyje The Creative boom aptikau labai išsamų sąrašiuką, kur ieškoti įkvėpimo, kai kūryba stringa. Juk visiems taip kartais nutinka. Sąrašas ilgas, net 70 punkčiukų, bet turintis kategorijas. Šįkart kūrybinio įkvėpimo ieškome fotografijoms, juk laukia vienas paskutinių baltų žiemos savaitgalių!!! Nepramiegokite jo :)

FOTOGRAFIJA


1. The Big Picture: Apie įkvepiančias naujienas ir istorijas, kurios atsispindi nuotraukose, sukurtose JAV Boston Globe nuotraukų redaktorių. 


2. Guardian In Pictures: pati populiariausia foto naujienų skiltis. Yra galimybė sekti profesionalų patarimus, kaip galima pagauti panašius kadrus. 


3. 50mm: Įkvepiantis fotografo Sean Wood tinklaraštis. Tiesiog labai patogus našyti ir žvalgytis po užfiksuotas akimirkas. 



4. Fish Spa: fotografijų tinklaraštis - puikus įkvėpimo šaltinis dienai pradėti. 



5. They Shoot Film: Fotografų iš Los Andželo ir San Francisko duetas: Patrice Esser ir Garrick Fujii. Labai daug nuotraukų iš įvairiausių pasaulio kampelių.


6. David Kleinert Photography: Australijos kraštovaizdis, fauna ir flora :)


7. Joe McNally: trisdešimt metų fotografuojantis tinklaraštyje pateikia savo mintis, pastebėjimus ir idėjas. 


8. I Heart Faces: įkvepiantis tinklaraštis su savaitės nuotraukų vertinimais, patarimais ir kitais smagiais dalykais. Jie yra atviri įvairaus lygio fotografais, tokiais kaip pvz. mamos su fotokameromis. 
Foto: mažas Supermeniukas :)


9. Flickr Blog: daugybė fotografijų iš viso pasaulio.


10. Shutter Sisters: čia rasite daugybės fotografuojančių moterų darbus. Jų ten yra tiek daug, kad neišrinkom nei vieno. Pamatysite patys! 
Labai patiko Shutter Sisters puslapyje rasta Alan Cohen citata:

"... in moment there is life and in change there is power."

Pranešimo idėją sugalvojo, tekstus vertė, rašė ir foto įkėlė (kiekviena foto yra iš aprašomų puslapių):
Super Agnė
Supermenai - kūrybinė komanda

2013 m. vasario 20 d., trečiadienis

Kaip išsirinkti vestuvių simbolį?

Pats pirmiausias darbas galvojant apie vestuvių stilistinę pusę yra jūsų šventės simbolis. Jis leis jūsų šventę puošiančioms dekoracijoms kurti jausmingą, asmenišką ir išbaigtą pojūtį. 

Simbolis naudojamas kuriant kvietimus, vėliau svečiai jį atpažįsta atvykę į renginio erdvę skaitydami svečių susodinimo planą, vardų kortelėse, informacinėse nuorodose; tai gali papuošti jūsų desertų stalą, poilsio ar fotosesijos vietą. 

Kaip sugalvoti ar išsirinkti simbolį?


Santuoka - dviejų, dažnai labai skirtingus pomėgius turinčių žmonių komanda. Ir nėra ko nustebti, jeigu neiškart pavyks rasti tai, kas vienija jus. Štai keletas idėjų, kaip galima pradėti simbolio paieškas:

Tai gali būti jūsų vardai ar inicialai: 



Įvairiausi pomėgiai - dviračiai, vynas, filmai, muzika, mėgstamos šalies/miesto simbolis, sportas, maistas, gėrimai, knygos:



Įkvėpimo galite ieškoti toje vietoje, kur vyks šventė:


O gal jūsų vestuvių data yra ypatinga, jau turinti reikšmę (Mindaugo karūnavimas ar Joninės):


Tai gali būti romantiškas simbolis pvz.: širdelė, paukščiukai, gėlės, nėriniai:


Pagal sezoniškumą tinkantis gamtos motyvas - gėlės, vaisiai, uogos, reiškiniai:



Jeigu šios užuominos nepadėjo jums atrasti savo simbolio - kreipkitės į Supermenų kūrybinę komandą, kuri  būtinai ras sprendimą, kaip sugalvoti jūsų vestuvėms tinkantį simbolį ir netikėčiausias jo išraiškas šventės dekore.


Tekstas: Super Agnė
Vaizdai: Super Laura

Supermenai - kūrybinė komanda
Kiekvienas mūsų darbas baigiasi švente!


2013 m. vasario 12 d., antradienis

Supermenai parodoje "Mūsų vestuvės"

Pirmą kartą su savo komanda dalyvavome parodoje. Savaitgalį Vilniuje viešbutyje Radisson Blue parodoje "Mūsų vestuvės" pristatėme šių metų vestuvių tendencijų stendą. Jame buvo tikrai daug gaivios ir ryškios mėtinės spalvos, kuri kvietė iš toli prieiti arčiau ir susipažinti, ką veikia kūrybinė komanda Supermenai.
Kai kurie žmonės atėję prie stendo nustebdavo sakydami, kad jie pasirinko būtent tokią spalvą. Mes jiems tik patvirtindavome:
Mėtinė - 2013ųjų metų vestuvių sezono karalienė.
Narveliai ir paukščiukai - 2013-tųjų vestuvėse.

Desertų stalo centre - įspūdingas narvelio formos tortas, kurį mums labai draugiškai pagamino "Beatričės saldumynai". Jie puošė ir gražiuosius keksiukus, ir saldumynus ant pagaliuko. Kontrastingai šalia mėtinės spalvos puikavosi geltonos tulpės iš "Verkių gėlių turgaus". Korteles su partnerių pavadinimais laikė mūsų naujieji prabangieji laikikliai paukščiukai. Juos galime išnuomoti ir jūsų šventei :)
Jau Supermenų gimtadienio metu išbandytos girliandos parodoje įsitaisė neatsitiktinai. Tai dar vienas šių metų akcentas. Įvairiausiomis girliandomis, vėliavėlėmis galima dekoruoti vietą fotosesijai ar papuošti desertų stalo vietą, ką ir pristatėme parodoje.

Kūrybinės komandos darbus pristatėme juos sugrupavę pagal penkias skirtingas vestuvių stilistikas. Sukūrėme joms koliažiukus ir parinkome daikčiukus.

Nr. 1 Coca cola raudona & Niujorkietiška juoda


Nr. 2 "Love is" & Vasaros gaiva kaime



Nr. 3 Klasika & Lengva romantika



Nr. 4 Šokolado ruda & Obuolio raudona



Nr. 5 "ECO" & Žalios duetas



Bendrą emociją iš parodos sunku nusakyti, nes mūsų darbo vieta buvo prie pagrindinės scenos, kurioje triukšmą kėlė įvairiausių paslaugų teikėjai.  Ir mes ne visada turėjome progą ramiai bendrauti su susidomėjusiais lankytojais. Bet tikrai užmezgėme šaunių pažinčių. Labai smagu buvo kaiminystėje turėti restoraną "Natali", kuris vaišino šokolado ir vyno fondiu, skaniuoju Džiugo sūriu ir vasara kvepiančiomis braškėmis.
Ir pati paroda kiek chaotiška, bet pasidairyti buvo ir mums kur, su pramogų srityje dirbančiais pažįstamais susitikti ir kartu išgerti kavos, paplepėti. Ir naujų gėrių atrasti.

Pirmiausiai labai gera emocija užplūdo pamačius Liu my sienas dengiant mūsų mėgstamu kraftiniu popieriumi. Toks lengvas, romantiškas ir užbaigtas daikčiukų stilius, šaunuoliai, draugausime!
Pasaka ne foto vyriukai papirko savo drąsa , energija, entuziazmu ir netikėtais kadrais.
Sudalyvavome pačios Atviros fotogafijos dirbtuvėse - visiškai oldskūlinė komanda, pristatanti lėtosios fotografijos meną :)
O Smėlio džiazas ir mūsų visų vaikystėje išbandyta terapija tikrai pavergia. Iš apačios sklindanti šiluma ir lengvais mostais žarstomas smėlis įgauna vis naujas formas. Būtinai kada užsuksime į jūsų studiją!
Na ką, parodos parodomis, reikia kibti į darbus ir kurti šios vasaros vestuvių koncepcijas. Pažadame įkelti vis naujų stilistikų :)

Supermenai - kūrybinė komanda

2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Idėja vestuvėms: Šokolado ruda & Obuolio raudona

Spalvos: dar vienas baltos ir raudonos derinys vestuvėms, tačiau šį kart raudoną siūlome derinti su šokolado ruda. 

Kvietimas - knygelė su jaunųjų vardais, kurioje jaunieji kviesdami papasakoja visą savo istoriją nuo pirmojo susitikimo.


Spalvas papildo vaizdai iš jau įgyvendintų vestuvių.

2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Idėja vestuvėms: Klasika ir Lengva romantika


Artėjant vasaros vestuvių maratonui pristatome naują rubriką - tematika ir spalviniai pasiūlymai jūsų šventei.
O pradedame nuo naujienos - mėtinės spalva, 2013-ųjų vestuvių tendencijų karalienė.

Spalvos: Baltą spalvą sušildo balintos kavos atspalviai, o žaismingumo, modernumo ir netikėtumo įneša mėtinė spalva.
Klasiką atstovauja vyriška kompanija su klasikiniais juodais kostiumais, tamsiais akinių rėmeliais ir James Bond įvaizdžiu.
Lengva romantika - tai moteriškasis pradas, nėriniai, ažūras, smulkūs ir lengvi gubojos žiedai, romantiškos žvakių liepsnelės.