2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

Kūrybinės komandos Supermenai pirmieji metai


Laura ganosi kalnuose, o prieš mano akis žydras ekranas ir dar nuo gimtadienio nenuvytusi nuostabi Vitos dovanota puokštė. Jos ruoštas ir tortas buvo tobulas: didelis ir fantastiškai skanus. Daugiau apie gimtadienį gal pabaigoje, o dabar tai, apie kas ir kaip buvo pirmaisiais Supermenų metais.


Mūsų metai beveik sutampa su kalendoriniais. Metai pirmieji, turėję būti ramiu startu, Supermenams kartais virsdavo tikra kova - dėl miego, laisvo laiko, idėjų ir noro suspėti visur ir visada. Bet vienąkart sugalvoję ir įregistravę iššūkių kupiną pavadinimą metus įveikėme!!! Ir gavome labai daug patirties, kurią gaudysime kaip žuvys orą dar ne vienus metus.
O kiek emocijų, streso, adrenalino, naujų pažinčių, smagių kelionių į įvairiausius miestus!!!  Per metus sukūrėme ritualų ir tradicijų. Plakdavome kavą ant marių kranto, miškuose, festivaliuose ir vaišindavome savo komandą ir šalia dirbančius. Veždavomės grikius ir skaniąsias bandeles su sezamiukais, eksperimentavome ir kūrėme naujus sumuštinių receptus.


Kažkoks minčių šuolis į Tamstos festivalį, kuriame rengėme Džiaugsmo labirintą. Jame vyko juoko jogos užsiėmimai. Labai geras jausmas tas pilvo preso skausmas nuo juoko J Realiai, tai labai sunku apžvelgti visus metus vienu ypu. Mes viską po truputį keliam į svetainę, kurią keitėm oj kiek kartų. Keičiamės mes pačios ir mūsų Supermeniškos vizijos. Nesikeis tik esminiai dalykai – mes norim viską kurti ir gaminti labai asmeniškai, kad patiktų mums pačioms ir tiktų tik tiems, kam dirbam; jeigu tik įmanoma taupiai ir ekologiškai; taip, kad atrodytų labai vientisa. Ir su mažom staigmenėlėm.


Labai didelis šių metų gėris yra Vilijos tvarka mūsų rekvizito sandėlyje ir nereali pagalba išsiruošiant į renginius. Labai svajotumėm išsikraustyti su visais savo stiklainiais iš namų į sandėlį, kurį galėtumėm užrakinti ir kartais pamiršti. O studija, mūsų studija, kada ir kur ji bus? Labai smagu dirbti Agnei su Laura kartu, tik va, kad skirtinguose miestuose esam. Bet jau kai susitinkam, tai atsijuokiam ir atsidirbam į valias. Super – tai pirmiausiai pozityvumas, tai ko šiandien žmonėms vis pritrūksta. O menai – yra menai. Su jais mums gerai. J Vis susilaukiam klausimų, o jūs Super menai ar Supermenai? Mes tikrai esam menai, kai mums reikia tvarkyti popierizmus, rašyti sąskaitas ir t.t. Bet mes labai stengsimės būti kietesnės ir šioje srityje. Kad ir kaip tą kartais atidėliojam.


O sulig Gretos atsiradimu Supermenai turi kur kas daugiau kokybiškų vaizdų vaizdelių ir juos gali parodyti klientams, gerbėjams. Mes su Laura tik darydavom, o fotografuoti nebūdavo kada. Ačiū Greta už muzikinį foną ir ramybę, laisvę ir plačią šypseną prieš renginius rytais. Ir tuos žmones, kuriuos vis pakvieti prisijungti prie mūsų kūrybinės komandos. Dar labai labai daug mums padėdavo įvairiausi asistentai, į atskirus projektus pakviesti profesionalai su kuriais bendraujame ir toliau.


Ir svarbiausia, medžiai. Kas??? Taip, medžiai. Jų šiais metais buvo daug! Iš pradžių pro medžių šakas bėgiojome viena pas kitą. Vėliau, kabindavome dekoracijas medžiuose aukštai aukštai iškėlusios rankas ir vos kvėpuojant. Ech.. visa tai tik užkulisiai, o kartu ir tikrasis mūsų darbas. J Su juoko priepuoliais, smagia kompanija ir ne kitaip. Dar buvo balti medžiai per Kalėdas… 


Ir per gimtadienį buvo trupučiukas. Iš tikrųjų, kas ten ir kaip buvo, geriausiai atspindi filmukas, ačiū Robertai.

Tai, ką, gal viskas. Tiesa, super ačiū mūsų vyrams ir vaikams už kantrybę, kad ne visada supermenai būna supermamos :)))) mes jus mylim!!!


Kūrybinė komanda Supermenai 
Super Agnė pasirašo. 

2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Idėja vestuvėms: "Love is" & Vasaros gaiva kaime

Vestuvės rudenį turi labai daug spalvų ir nuostabios gamtos. O jei tą dieną lyja lietus? Žiūrim kūrybiškai ir pozityviai: visi svečiai gali pasipuošti spalvingais botais. Sakoma, kad jei vestuvių dieną lyja lietus - gyvensite ilgai, laimingai ir turtingai, todėl mes drąsiname jus rudeniškoms vestuvėms ir siūlome  įkvėpti besibaigiančios vasaros gaivos.

Spalvos: natūralios gamtos spalvos derinamos su lietuvišku pradu - medis, linas, rankomis nertas nėrinys, stiklainiai, rudens gėlės karalienės - jurginai ir nuostalgiški prisiminimai su "Love is" personažais.


Atverčiamas kvietimas su voku
Viršelyje vestuvių simbolis - "Love is" personažai.


 Vaizdai iš jau įgyvendintų vestuvių.

2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Apie filmą KEISTAS TIMOČIO GRYNO GYVENIMAS / THE ODD LIFE OF TIMOTHY GREEN (2012)

Tobulas filmas!!!! Dar skamba jo garso takelis, eina titrai... Rašau iškart, kol emocijos dar čia. Na ir dėl polinkio atidėlioti.  Šįvakar ieškodama filmo ilgai nesugaišau, žinojau, kad noriu kažko kūrybiško, kitokio, spalvoto. Vedžiau į paiešką šiuos raktažodžius ir aišku, kad nieko neradau. Tada akis užkliuvo už šios nuotraukos:


Ta žalia spalva ir aprašymas iškart suintrigavo. Pradžia lyg ir nuobodoka, bet tik pirmos dešimt minučių. Filmą tikrai verta žiūrėti turintiems vaikų. Ypatingai tiems, kurie nori būti TOBULAIS tėvais. Tai juokingai atrodo :)))) Net labai... tinkamas jis ir svajojantiems apie vaikus, bet dar jų neturintiems.

Tai toks savotiškas fantazijos vaisius. Labai mielas ir turintis daug daug pozityvumo, aiškią gražią idėją. Manau labai gerai aktoriai perteikia visą mintį. Pagrindinis - fantastiško meilumo ir tokių gerų akių vaikis.


Ir tėtis su mama rock'n'roll :) o tas kūrybiškumas - kas pamatys filmą, tai supras, kur jis. O kas apsiribos įrašo skaitymu - kuriantiems svarbu palaikymas, pradinis stimulas. Ir tada idėjos virsta realybe arba stulbinančiais naujais atradimais. Dar labai įsiminė laisvės pojūtis, noras griauti kažkokius stereotipus.

Gero žiūrėjimo kartu su visa šeima ar pavieniui, o Super Agnės ašaros jau nudžiuvo, galima gyventi toliau :)

Pabaigai dar šiek tiek spalvų, nes už lango tik baltai balta.

2013 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

Idėja vestuvėms: Coca cola raudona & Niujorkietiška juoda.


Spalvos: lietuvių labai mėgiamas vestuvių derinys balta ir raudona - gali turėti modernų atspalvį, įvedant juodos grafikos ir šiuolaikinių elementų: macaroni, coca-cola, plakatai ir t.t.

Spalvas papildo keletas elementų iš jau įgyvendintų vestuvių.

2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Norint išmokti kurti, reikia kurti.


Šįkart ištrauka iš R.Židžiūno knygos "Gyvenimo kūrėjas". Puslapis 284 :) Komentarų, išskyrus vaizdus, nebus, nes aiškiau ir būt negali. 

Pradedam:

Žmogus, iš kurio atimama galimybė kurti, labai panašus į biorobotą, užprogramuotą dirbti, ilsėtis ir daugintis. Ilgai dirbdami monotonišką ir varginantį darbą, pradedame jausti, kaip mūsų vidinės žmogiškosios galios pradeda degraduoti, mintys atbunka, emocinės reakcijos tampa primityviomis. Perfrazuojant darvinistines idėjas galima pasakyti, kad darbas beždžionę padarė žmogumi ir darbas jį pavers nuvarytu arkliu. 


Todėl, kaip sako ukrainiečiai, kiekvienas darbas turi prasidėti ir baigtis švente. 

Ši šventė ir yra kūryba, nes ji suteikia energijos perteklių, entuziazmą ir norą vystytis. Kūrybinis procesas pažadina proto, širdies ir net kūno aktyvumą, išlaisvina snaudžiančias galimybes, skatina norą vystytis. Kai pranyksta šis nuostabus procesas, visas gyvenimas pavirsta pasikartojančiomis situacijomis: kiekvieną dieną keliamės ir važiuojame į darbą, vakare grįžtame namo, žiūrime televizorių, einame miegoti, savaitgalį stengiamės ilsėtis ir kur nors išvykti. Kaip žinia, pasikartojantys stimulai žmogaus smegenis veikia hipnotizuojančiai, todėl tokie žmonės labai panašūs į užmigusius kasdienybėje lunatikus. 


Visas jų gyvenimas surežisuotas, nuspėjamas, ir kaip jie patys mano, saugus. Nors visa pasaulinė ekonominių krizių praktika rodo, kad kaip tik ši žmonių grupė pati nesaugiausia, ji labiausiai ir nukenčia, kai ateina ekonominių ar socialinių permainų laikai.

Kūrybinė veikla ne tik suteikia džiaugsmą, nuolatinį tobulėjimą, bet ir norą gyventi, palaikyti aukštą veiklos tonusą. Tai pats stipriausias vaistas nuo kasdienybės, apatijos, depresijos, nusivylimo ir permainų baimės.
Kurti ir save išreikšti galima įsirengiant namus, gaminant maistą, perkantis drabužius, auklėjant vaikus, kuriant verslą, pardavinėjant, vadovaujant ir t.t. Kurti yra žmogiška, todėl kiekvienas mūsų turi savyje didelį talentą kurti. Šį talentą kaip ir kitus reikia tiesiog savyje atskleisti. 



Iliustracijos:

2013 m. sausio 1 d., antradienis

Apie filmą "Pi gyvenimas"

Laura vis užsimindavo, kad reikia kur nors kaupti mintis, emocijas apie filmus. Prisiprašė :))) Ji Supermenų gimtadieniui daro skrebukus, o aš debiutuoju. 

Pi gyvenimas. Net nepamenu kaip Y. Martel parašytas romanas pateko į mano rankas. Greičiausiai tai buvo dovana? :) Kai skaičiau šią knygą - vis galvojau, kaip autorius taip geba sudominti ir įtraukti, nes knygos turinyje nėra gausybės personažų. Bendra emocija kurią prisimenu - tigras ir vandenynas, lygiai taip taikliai ir transliuoja knygos viršelis. Man tai buvo atostogos.  

Knyga - filmas.

Įprasta lyginti diskutuojant, kas geriau - filmas ar knyga? Knygą aš jau pamiršusi, likusi mintyse tik gera rami emocija. Kaip tik dabar klausau filmo garso takelį, jis toks labiau nerimastingas, dramatiškas. Taip ir filmas - labiau su įtemptom emocijom negu atostogų pojūčiu. 

Ir vaizdai, nuostabūs vaizdai ir toks estetinis pasigėrėjimas gamtos tobulumu, netikėtumu, bendrystės ryšiu, spalvomis. 



Ir tigras, kuris po knygos skaitymo buvęs stiprus, po filmo kaip nenugalima jėga savo akimis dar rodos ilgai žiūri. O tas netikėtas jo šuolis prilygsta mini infarktui :)



Puikus laiko praleidimas vienam pačiam sau, su vyresniais vaikais - paaugliais, draugėmis, vyrais, ar bet kuo? Autorius teigia, kad tai reali istorija, bet man vis dar atrodo neįtikėtina.


O jums ši istorija atrodo tikroviška?

Lauksiu ir jūsų pastebėjimų!

Super Agnė