2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Diena su knyga


Dviejų dalių renginys Alytaus miesto gyventojams ir svečiams nuo 1 iki 99.
1 dalis
SOCIALINĖ AKCIJA – „KNYGŲ TURGELIS“ (registracija ir taisyklės dalyviams)
16:00 –18:00
Teatro galerijoje knygas ir skirtukus knygoms gali pardavinėti visi iš anksto užsiregistravusieji be mokesčio. Tai puiki proga pasidalinti knygų atradimais ar išsimainyti knygas į kitas, galbūt ilgai ieškotas!
KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS
Baldai iš kartono – kūrybinis studentų ir moksleivių projektas – čia galėsite prisėsti peržiūrėti įsigytas knygas ir išgerti arbatos.
Galerijoje mažieji su tėvais ar seneliais galės apsilankyti vaikams skirtose kūrybinėse dirbtuvėse ir piešti ant kartoninių kėdučių.
Skirtukų gamyba
Alytaus kraštotyros muziejus pristato ekspoziciją apie knygas ir vieną iš savo edukacinių programų – popieriaus gamyba pagal senovinį būdą.
Muzikinės interpretacijos - ritmas, muzika ir negirdėtų garsų pasaulis, kuriamas Tomo Dobrovolskio čia ir dabar.
Įėjimas nemokamas.

2 dalis
SPEKTAKLIS –“ATSITIKTINIS ŽMOGUS”
18:30 –20:00
Teatro didžiojoje salėje režisieriaus Jono Vaitkaus, aktorių Godos Piktytės ir Arvydo Dapšio „kelionė iš Paryžiaus į Frankfurtą” įsigijusiems bilietus.
„Atsitiktinis žmogus“ su rafinuota ironija kalba apie gyvenimo džiaugsmą, neviltį ir trapumą, apie artumo paieškas. „Reza dramaturgija – tai lengvas intelektualus teatras. Ji į teatrą sugrąžino ištisą kartą žmonių, kuriems rimtos dramos atrodė per ilgos ir dažnai nuobodžios, o lengvos komedijos – per banalios, kad užimtų jų brangų laiką“, – taikliai apibendrino „The Spectator“ apžvalgininkas.
Spektaklis „Atsitiktinis žmogus“ tapo Panevėžio VI kamerinių spektaklių festivalio laureatu.