2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Supermenų iniciatyva Amatų mokykla virto kartoninių baldų dirbtuvėmis



Pasaulyje populiarios žaliavų perdirbimo idėjos vienus žavi ekoliškumu, kitus - kaip madinga tendencija.  „Žaliajai bangai" neabejinga kūrybinė Supermenų komanda vasario 18 dieną pakvietė alytiškius į kūrybines dirbtuves „Baldai iš kartono".
 
„Internete nesunku rasti įvairiausių kartoninių baldų idėjų, tačiau norėjosi jas pabandyti įgyendinti ir iškart funkcionaliai pritaikyti konkrečiam renginiui" - per dirbtuves pasakojo dizainerė Laura Matukonytė-Kazakevičienė. Kartoniniai baldai vis dažniau pakeičia plastmasę parodų stenduose, mugėse ar kituose renginiuose ir gamintojai netgi pradėjo siūlyti specialiai baldų gamybai pritaikytus produktus.
Praėjusį šeštadienį gerai nusitekę dirbtuvių dalyviai susirinko Alytaus dailiųjų amatų mokykloje ir  išbandė visų taip giriamas kartono savybes: ganėtinai pigi, patvari, lengvai apdirbama ir puikiai klijavimui tinkanti medžiaga. Baldams gaminti buvo naudojami kartono lakštai, tūbos ir klijai. Įrankių taip pat prisireikė nedaug - linijuotės, pieštukai, peiliukai ir teptukai. Dalį priemonių Supermenai parūpino kviesdami įmones prisidėti kaip rėmėjus - firma Antalis skyrė naujų kartono lakštų, o Lankava priemonių darbams. Naudotos kartoninės dėžės ir tūbos nuo audinių buvo surinktos iš geranoriškai nusiteikusių prekybos įmonių. Kūrybinių dirbtuvių atmosferą sušildė mėtų arbata ir darbui įkvepianti muzika.
Kovo 16 dieną Alytaus teatro galerijoje bus galima įvertinti, kaip kūrybinių dirbtuvių dalyviams pavyko rezultatas - čia organizuojamo  atraktyvaus  socialinio-kultūrinio renginio „Diena su knyga" metu karoniniai baldai bus naudojami kaip prekystaliai knygų turgelyje, o mažiesiems skirtame kampelyje vaikai kartoninius baldus galės dekoruoti įvairiom piešimo priemonėm.  Į šį nemokamą renginį nuo 16 iki 18 val. alytiškiai kviečiami ne tik pasižvalgyti, bet ir dalyvauti įvairiose kitose krybinės dirbtuvėse: tai ir knygų skirtukų gamyba, ir popieriaus gamyba senoviniu būdu, ir kultūrinės terapijos sesija „Ritmas ir Perkusija", kurios metu bus spontaniškai kuriamos muzikinės kompozicijos.
Po knygų turgelio šurmulio miesto bendruomenė kviečiama į režisieriaus Jono Vaitkaus spektaklį „Atsitiktinis žmogus". Jame pagrindinius vaidmenis sukūrę aktoriai Goda Piktytė ir Arvydas Dapšys su rafinuota ironija kalbės apie gyvenimo džiaugsmą, neviltį, trapumą, artumo paieškas. Spektaklis „Atsitiktinis žmogus" tapo Panevėžio VI kamerinių spektaklių festivalio laureatu. Bilietus platina Bilietų pasaulis ir Alytaus miesto teatro kasa

 


2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis